Dichtbij

Hoe werkt elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar in het gelaat door middel van elektrische epilatie. Bij deze methode wordt elk haartje individueel verwijdert, aan de hand van een flinterdunne naald en  stroom pulsjes. De naald wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden (afhankelijk van het haartype). Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd, waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

Wanneer wordt elektrisch ontharen toegepast?

Bij Beauty Center is het intake gesprek gratis. We maken samen een behandelplan om het beste resultaat te krijgen.

Grote huidoppervlakten, met donkere haren, behandelen we eventueel eerst met de laser. De overgebleven (lichte) haren kunnen we verwijderen door middel van elektrische epilatie, aangezien deze haren niet met de laser behandeld kunnen worden.

Voordelen van elektrische epilatie

Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het  lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren, die niet verwijderd kunnen worden door de laser.  Andere voordelen van elektrische epilatie zijn, dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn.

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden, heb je meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie, omdat deze haren pigment of melanine bevatten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan je huid wat rood zijn, en wat lichtelijk gezwollen aanvoelen. Om de roodheid en het lichtelijk zwellen van de huid zo veel mogelijk te beperken wordt de huid direct na de behandeling gekoeld met de Thermodyne. Het kan zijn dat je korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat je die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt je dat de huid beschadigd raakt.

Wat kost elektrisch ontharen?

BEHANDELINGEN
PRIJS
Behandeling van 15 minuten
€ 25,-
Behandeling van 30 minuten
€ 45,-