Permanente make-up

Permanente make-up ( PMU ) is een soort tatoeage van wenkbrauwen, eyeliners en lipliners. Er wordt pigment boven in de huid aangebracht met een speciale naald. Het pigment groeit vast in de bovenste huidlaag.

VOOR WIE IS PERMANENTE MAKE-UP GESCHIKT

 • Voor iedereen die er op alle momenten van de dag verzorgd uit wil zien. Met altijd mooie wenkbrauwen, eyeliners en lipliners, die niet uitlopen.
 • Voor degene die moeite heeft om zich op te maken, of daar weinig tijd aan wil besteden.
 • Voor wie littekens heeft, in de wenkbrauwen, of in de lip rand.
 • Voor wie weinig of geen wenkbrauw haren heeft.
 • Voor als je aan een chemo behandeling gaat beginnen en na haaruitval toch uitdrukking wilt houden.
 • Voor als je lijdt aan Alopecia.
 • Voor wie allergisch is voor make-up.

WIE ZET JE PERMANENTE MAKE­-UP

Al 21 jaar ben ik gespecialiseerd in het aanbrengen van permanente-make-up. Het aanbrengen van wenkbrauwen, eyeliners en lipliners doe ik met grote zorgvuldigheid. Ook maak ik gebruik van de beste kwaliteit pigmenten. Ik breng de permanente make-up aan met ervaring en kennis, zodat er geen littekenweefsel ontstaat, en je de mooiste resultaten krijgt. Wenkbrauwen teken ik in een vorm die bij het gezicht past. Ik let erop dat de wenkbrauwen het gezicht “liften” door de goede vorm aan te brengen. Om 100 procent een geweldig mooi resultaat aan je te kunnen geven, zet ik de permanente make­-up altijd zelf bij je in. De wenkbrauwen die door mij aangebracht zijn, worden geen ‘tatoe balkjes’ maar krijgen een natuurlijke vorm. Ook krijgen de wenkbrauwen, maar ook de lipliners, geen blauwe gloed.

Heb je nog vragen, vraag dan om een informatief gesprek. Dan kan ik je alle mogelijkheden toelichten. Ook kan ik foto’s aan je tonen van permanente make-up die ik aangebracht heb.

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE GAAT DE BEHANDELING ?

Bij het aanbrengen van permanente make-up wordt er pigment in de bovenste laag van je huid aangebracht. Dit gaat met een speciale naald, die het pigment afgeeft in de huid. Het pigment groeit vast in de huid. Niet al het pigment blijft zitten. Na zes weken vindt de tweede behandeling plaats. Er wordt weer pigment aangebracht op de plaatsen waar het niet is blijven zitten. Soms is er ook een derde behandeling nodig.

Voordat de permanente make-up wordt aangebracht bij je wenkbrauwen, wordt de vorm bepaald, en opgetekend, zodat je zelf kunt beoordelen of de vorm goed is. Daarna wordt het pigment ingezet. Soms komt er wat bloed of lymfe vocht bij het inzetten. De wenkbrauwen zijn donker van kleur als ze net ingezet zijn. Dat komt doordat er wat bloed bijzit. De wenkbrauwen krijgen na ongeveer een week de goede kleur. Dan zijn ze genezen en zijn de eventuele de korstjes weg.

Bij het inzetten van eyeliners wordt eerst bepaald hoe breed ze moeten gaan worden. Daarna wordt het pigment aangebracht.

IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?

Voor de behandeling kun je bij je huisarts verdovende Emla crème regelen. Deze kun je voor het zetten van wenkbrauwen en/of  lipcontour lijnen, zelf  aanbrengen. Drie kwartier voor je behandel afspraak de crème aanbrengen. Voor het aanbrengen van eyeliners kan de Emla crème pas opgedaan worden als je plaats hebt genomen op de behandelstoel.  Dit om te voorkomen dat de crème in het oog komt.

Het aanbrengen van wenkbrauwen kan wat pijnlijk zijn. Het aanbrengen van eyeliners en/of lipcontour lijnen, is zo goed als pijnloos.

WAT IS DE NAZORGINSTUCTIE ?

Als de permanente make-up is aangebracht is het advies om een paar uur rustig ze zijn. Intensieve lichamelijke inspanning, zoals sporten of fietsen wordt afgeraden. Vermijdt warme ruimtes of warmte bronnen. Je mag niet aan de huid komen waar het pigment is ingezet. Dit om infectie te voorkomen. Als er korstjes ontstaan zijn, dan niet krabben aan de korstjes. Je mag een week niet in de zon of van de zonnebank gebruik maken. Na een week mag je in de zon, let wel op, zonlicht laat het pigment sneller verdwijnen. Na de behandeling mag je zeker twee weken niet van de sauna gebruik maken en je mag niet zwemmen. Let op tijdens het haren wassen, voorkom dat water bij het pigment komt.

WANNEER MAG JE GEEN PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING

Je mag geen permanente make-up behandeling:

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Bij gebruik van antibiotica of anti stollingsmiddelen.
 • Als je een slechte wond genezing hebt.
 • Als je gevoelig bent voor infecties.
 • Bij eczeem of psoriasis in het gezicht.

Als je lijd aan enige vorm van:

 • Hemofilie.
 • Chronische huidziekte.
 • Contact allergie
 • Diabetes.
 • Immuunstoornis.
 • Hart-en vaatafwijkingen.

Lipcontour lijnen mogen niet aangebracht worden als je het herpes virus hebt.

Heb je één van deze aandoeningen, en wil je toch permanente make-up aan laten brengen. Overleg dan eerst je mogelijkheden met je arts.

Permanente make­­-up is ideaal met sporten, zwemmen, maar ook met tranende ogen of voor wie veel transpiratie in het gezicht heeft. De permanente make-up blijft altijd  goed zitten en loopt nooit uit.

PRIJZEN PERMANENTE MAKE-UP

De prijzen voor nieuwe permanente make-up zijn inclusief een intake gesprek, voorbeeld tekenen en het epileren van de wenkbrauwen. Ook de fixeer die nodig is na de behandeling is bij de prijs inbegrepen. Een tweede, en indien nodig, een derde behandeling, is inbegrepen in de nieuw prijs.

Om je permanente make­-up mooi te houden raad ik aan om ieder jaar een opfris behandeling te nemen.

BEHANDELINGEN
WENKBRAUWEN voor 2 of 3 behandelingen
€ 285,00
EYELINER boven XL
€ 200,00
EYELINER boven
€ 185,00
EYELINER onder
€ 170,00
EYELINER boven XL en onder
€ 315,00
EYELINER boven en onder
€ 285,00
LIPLINER voor 3 behandelingen
€ 285,00
LIPLINER voor 2 behandelingen
€ 200,00
BEAUTY SPOT voor 1 behandeling
€ 65,00
BESTAANDE PERMANENTE MAKE-UP OPFRISSEN OF BIJWERKEN
.
WENKRAUWEN < 1 JAAR
€ 110,00
WENKBRAUWEN1 < 1.5 JAAR
€ 125,00
EYELINERS boven < 1 JAAR
€ 100,00
EYELINERS boven 1 <2 JAAR
€ 110,00
EYELINERS BOVEN XL extra
€ 20,00
EYELINER ONDER < JAAR
€ 100,00
LIPLINER / CONTOUR > 1 JAAR
€ 100,00

GGD – Vergunning

SINDS 1 JUNI 2007 IS HET WETTELIJK VASTGELEGD DAT PERMANENTE MAKE-UP ENKEL MAG WORDEN AANGEBRACHT DOOR SALONS DIE IN HET BEZIT ZIJN VAN EEN GGD VERGUNNING.

WIJ  ZIJN IN HET BEZIT VAN EEN GGD VERGUNNING.